onsdag 17. februar 2010

Teknisk analyse av Norwegian


Det har vært en betydelig korreksjon i Norwegian, som mellom slutten av oktober 09 til slutten januar 10 førte til en nedgang på 36%. Aksjen ligger nå over 20ma og 50ma, og ligger akkurat på 50% fibbonachi (hvor mye den har henta inn av fallet), noe som statistisk sett betyr at det er 50% sjanse for at aksjen har satt en bunn. RSI er oppe i 73 poeng, noe som er et overkjøpt nivå, og korte reaksjoner ned kan ventes. En omvendt hode skulder formasjon (OHS)er også dukket opp, noe som normalt betyr at oppgang er i vente. Histogrammet er også i pluss for første gang på 3mnd.

Jeg har samlet sett et positivt teknisk syn på NAS, men anser aksjen som risikosport, og holder meg derfor unna.

OHS formasjonen er merket med røde streker på kursgrafen

4 kommentarer:

  1. Hvis du ser litt fundamentalt på det kan jeg ikke si at aksjen er risikosport. Det er en aksje som på 130 kr har en P/E på 10 på 2009 tallene. Og den skal vokse med 30% i 2010... trolig med litt lavere marginer... før den i 2011 vil få med seg et bedre marked å tjene enda bedre enn 2009.

    SvarSlett
  2. Ja, men så skal de jo prøve å konke ut SAS (staten) og det kan bli dyrt. Jeg ser faktisk ikke bort ifra emsjoner og mulig konkurs som en utvei for NAS. For du vet, du kødder ikke med staten, for da kødder staten med deg

    SvarSlett
  3. Langsiktig (6-12 mnd'er) er vel NAS ett kjøp. Er vel ikke enig i at NAS er risikosport. For mitt vedkommende er det av avgjørende betydning å få slått fast i hvilken timeframe man handler i. Hver timeframe har sin tidshorisont. Få eliminert RRR,risiko,risiko,risiko til ett minimum.

    Forresten en fin blogg, kanskje ett sted å kunne diskutere teknisk analyse seriøst. På HO er det jo stort sett bare tulle kommentarer.

    SvarSlett
  4. ja, det er ingenting iveien for å la andre legge ut tekniske analyser her, er bare å ta kontakt for de som vil.

    SvarSlett