onsdag 10. februar 2010

Videre korreksjon på Oslo børs

OSE endte idag ned 2%, det er mye mer enn resten av europa. Sverige og Danmark endte ned ca 0,8%, børsene i tyskland, frankrike og england endte i pluss, så dette var en blandet europeisk børsdag. Oljeprisen var et godt stykke ned tidligere idag, men har nå hentet seg inn igjen. Wall street har hentet inn en god del av fallet etter Bernankes tale, og er nå såvidt i minus.

Av aksjene i OBX indeksen endte 10 opp og 15 ned. Blant aksjene som falt utmerker REC seg med 20% fall, Golden Ocean Group med 8% fall og Orkla med et fall på 6%. Marine Harvest steg mest med en oppgang på 2,1% etter å ha falt tilbake fra en oppgang på 5,7%.

Dagens sluttkors på OSE er årets laveste, og videre fall kan godt forkomme. Ved videre fall på OSE er første første støttepunkt jeg ser 340 poeng, derfra skal det kunne finnes støtte på 330 og 325 poeng, og tilslutt 310 poeng. For den kortsiktige trader vil jeg anbefale salg ved close under 340 poeng. På oppsiden vil den første store motstanden komme på 370 poeng, men vi kan også møte endel motstand rundt 360 poeng.

Jeg har nå hele 6% opp til kjøpssignal i OBX futures, og jeg må si det føles godt å sitte cash i en så turbulent periode. Det er ikke noe poeng i å lete etter en bunn i denne korreksjonen, det er jobben til amatørene, og amatører er ikke lenge på børs før de er blakke.

Ellers er det bare å si fra hvis noen ønsker seg tekniske analyser av aksjer i OBX indeksen. Ha en fortsatt fin tradinguke

3 kommentarer:

  1. En TA av QEC kanskje?

    En veldig spennende blogg dette her. Spennende å følge med på andre sine strategier og fremgangsmåter :)

    SvarSlett
  2. QEC analyse kommer snart.

    takk for feedback

    SvarSlett
  3. Blir det ikke litt rart å påstå at amatørene ikke er lenge på børs før de er blakke? Alle har jo vært amatører en gang. Det er jo ikke mulig å begynne med aksjer og samtidig ha masse erfaring.

    Alle begynner som amatører, noe som de litt mer erfarne ofte glemmer. Synes amatører får altfor mye pes. Alle må jo begynne et sted, og ja de kan ikke like mye som de mer erfarne selvsagt, men de må begynne som amatør for å bli mer erfaren, dette gjelder alle. Noen vil gjøre det dårlig som amatør og de overlever gjerne ikke lenge, men mange vil også gjøre det bra som amatører og bli mer erfaren. Amatører er ikke en egen homogen gruppe, likefullt som at "eksperter" ikke er en egen homogen gruppe. For hvor mange "eksperter" der ute har ikke tapt skjorten sin?

    SvarSlett